TOMRUK İHRACATI YASAKLANDI

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin aldığı görüş sonrası vakit kaybedilmedi ve Tomruk İhracatı yasaklandı.

2018 Eylül ayı sayımızda yasaklanmak üzere olduğunu sizlere duyurduğumuz Türk ağaç hammaddesinin (tomruk) yurtdışına satışı resmen yasaklandı. Orman Genel Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre Ekonomi Bakanlığı'nın istediği görüş sonrasında yasak kararı devreye girdi.

Dünya'nın hammadde konusunda günden güne kendi kaynaklarını koruma altına almaya başladığı son yıllarda Türkiye'de de dönem dönem gündeme gelen tomruk hammaddesi konusunda ihracatın yasaklanması beklenen bir durumdu ve isabetli bir karar oldu.

Nitelik kazandırılmış orman ürünü satışı hedefleniyor

Uzun zamandır çıkması yönünde Ahşap Global olarak bizlerin de gündeme taşıdığı  bu karar doğrultusunda Türkiye'den tomruk hammaddesi ithal eden ülkelere kereste, kontrplak, masif ahşap ürünleri gibi nitelik kazandırılmış orman ürünleri satışı hedefleniyor.

Türkiye'den tomruk ihracatı yapan firmalar bu konuda Türkiye'deki üreticiler ile bağlantıya geçmeye başladı.  İran başta olmak üzere yüksek montanlı Kayın Kereste anlaşmaları yapılmaya başlanmış durumda.